Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 (Switch-recension)

Tony Hawk på Switch är riktigt kul trots nedbantad grafik

Speltitel: Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 || Spelat på Switch (Finns tillgängligt på Xbox One, Series X/S, PS4, PS5, Switch och PC)

Spelbeskrivning: Det är dags att ta ytterligare en titt på Tony Hawk’s Pro Skater 1+2, men denna gång till Nintendo Switch. Jag har recenserat detta spel två gånger tidigare så jag hänvisar till de recensionerna för mer information kring själva grundspelet. I denna recension behandlar jag istället hur spelet fungerar på Nintendo Switch. Det första man ser när man slår på Pro Skater 1+2 är att grafiken är rejält nedbantad i jämförelse med alla andra versioner av spelet. Självklart är det inte svårt att förstå varför, men man ser att många texturer och karaktärsmodeller saknar detaljrikedom. Själva spelupplevelsen blir inte särskilt lidande på grund av grafiken, men man märker av att man har kompromissat på den biten. Men även om grafiken inte håller högsta klass så rullar spelet på och funkar lika bra i både handhållet läge som i dockat läge. Nu är det inte 60 bildrutor per sekund, men det är följsamt och den tekniska nedgraderingen påverkar inte ens förmåga att bränna av coola skateboard-tricks på löpande band. Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 är en grym spelupplevelse som alla med en Switch bör skaffa om man inte har tillgång till någon annan konsol. Att kunna ha med sig Tony i fickan är fantastiskt och jag hoppas att man inte ser förbi detta bara för att ”grafiken är ful”.

Författare: Robin

Sammanfattning

Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 är ett kanonspel som funkar bra på Switch om du inte har tillgång till någon annan konsol. Trots tekniska brister är spelglädjen intakt.

Overall
4

Fördelar

  • Underbart beroendeframkallande
  • Grym bandesign
  • Funkar lika bra i handhållet läge som i dockat

Nackdelar

  • Kanske inte helt värt att köpa för fullpris om du redan spelat det på något annat format
  • Nedbantat grafiskt och tekniskt

Lämna en kommentar