Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 (Next gen-recension)

Tony Hawk levererar next gen-vibbar

Speltitel: Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 || Spelat på Xbox Series X och PS5 (Finns tillgängligt på Xbox One, Series X/S, PS4, PS5 och PC)

Spelbeskrivning: Det är dags att ta en titt på ett tidigare recenserat spel som har fått en uppdatering till next gen-konsolerna Playstation 5 och Xbox Series X/S. Denna recension kommer fokusera på de tekniska skillnaderna och inte så mycket på grundspelet. Ni som vill läsa vad jag tyckte om spelet när det begav sig i september 2020 kan läsa den recensionen via länken längst ner på denna sida. Redan vid första anblick av next gen-versionen känner jag en markant skillnad från när jag spelade Pro Skater 1+2 till Playstation 4 i höstas. Efter några få sekunder är jag inne i spelet och skejtar runt. Laddningstiderna är som bortblåsta och att byta bana eller starta om på samma bana efter en genomförd spelrunda går blixtsnabbt. Även om både Series X och PS5 har ruskigt snabba laddningstider så måste jag nog säga att Series X drar det längsta strået och är aningen snabbare med några sekunder. När det kommer till det grafiska så är denna next gen-version verkligen överlägsen den äldre versionen. Jag blir riktigt glad och en smula imponerad när jag åker runt på banan School och utför tricks bland de blänkande borden och glansiga ytorna som reflekterar solljuset. Alla färger är starka och har fler nyanser än vad jag upplevde i PS4-versionen. Dessutom flyter allt på i silkeslena 60 bildrutor per sekund i gloriös 4K-upplösning. Sen ska det nämnas också att om du har en TV som klarar höga frekvenser så kan du även välja att köra spelet i 1080p-upplösning med 120 bildrutor per sekund. Tyvärr fixar min TV ”bara” 60 bildrutor så jag har inte kunnat testa det, men helt klart värt att notera. Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 var och är ett kanonbra spel redan innan denna uppdatering, men jag tycker att spelet blir en smula bättre på next gen-konsolerna just tack vare de tekniska uppgraderingarna. Jag upplever spelkänslan som intensivare och man uppslukas verkligen i spelvärlden. Om du dock redan har spelat spelet till Xbox One eller PS4 och är tvungen att köpa spelet på nytt till next gen-konsolerna för fullpris så handlar det helt och hållet på om du tycker det är värt det. Spelet har samma innehåll bara att det är teknisk bättre på Series X och Playstation 5. Men om du däremot har möjlighet att uppgradera din äldre version av spelet till next gen-versionen helt gratis eller för endast någon hundralapp så tycker jag att det är sjukt värt att göra det! Tony Hawk hör hemma på Playstation 5 och Series X!

Författare: Robin

Sammanfattning

Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 är en fröjd att spela på next gen-konsolerna. Oavsett vilken plattform du väljer att spela på så kommer du få en underbar spelupplevelse.

Overall
4.5

Fördelar

  • Grafiken och bilduppdateringen
  • Next gen-känsla 
  • Korta laddningstider

Nackdelar

  • Kanske inte helt värt att köpa för fullpris om du redan spelat det till PS4 och Xbox One.

Lämna en kommentar