Crash Bandicoot 4: It’s About Time (Next gen-recension)

Crashs återkomst är mysig, nostalgisk och alldeles underbar.

Speltitel: Crash Bandicoot 4: It's About Time (Testat på PS5 och Switch, finns tillgängligt på PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Switch)

Spelbeskrivning: Crash 4 släpptes under hösten 2020 till en rad plattformar och även nu till next gen-konsolerna Xbox Series X/S och Playstation 5 samt Nintendo Switch. Jag fullständigt älskade Crash 4 när jag testade det till Playstation 4, och när jag nu testar det till både Playstation 5 och Switch känner jag samma sak. Grundspelet är ett grymt väldesignat spel som flörtar med sitt arv samtidigt som det förnyar spelmekaniken. Det som är spännande att se är hur väl man har dragit nytta av next gen-funktionerna när spelet äntligen finns ute på Series X/S och PS5. Om jag ska vara rak och ärlig så har man lyckats otroligt väl. Laddningstiderna är som bortblåsta på PS5 och grafiken är krispigare än krispigast. Har man en TV som tillåter 4K i 120 bildrutor per sekund så stödjer Crash 4 detta, men dessvärre har jag "bara" en 4K-TV som stödjer 60 bildrutor per sekund och det är inte dumt det heller. Spelet rinner på silkeslent och allt som var bra med Playstation 4-versionen är ännu bättre på Playstation 5. Switch-versionen imponerar även den. Självklart rullar inte spelet lika silkeslent och i lika hög upplösning som på next gen-versionerna, men att kunna spela Crash Bandicoot 4 handhållet är riktigt trevligt. Spelet laggar aldrig och känns inte vansinnigt nedskalat grafikmässigt. Visst ser man att det inte är lika skarpt och detaljrikt som i 4K, men det ser fortfarande mysigt ut och är följsamt till spelmekaniken. På det stora hela gillar jag både Playstation 5-versionen och Switch-versionen av olika anledningar. Vill du ha den snyggaste upplevelsen ska du helt klart välja PS5, men om du föredrar att kunna spela varsomhelst så är det Switch-versionen som du ska inhandla. Oavsett vilken version du väljer så får du följa med Crash på ett supermysigt och roligt äventyr som tar cirka tio timmar att ta sig igenom. Spelets svårighetsgrad är ganska hög, men det finns olika inställningar som gör att det blir lite mer förlåtande, exempelvis att man har oändligt med liv osv. Kort sagt: om du äger en next gen-konsol eller en Switch och gillar plattformsspel så ska du definitivt spela Crash Bandicoot 4: It's About Time!

Författare: Robin

Sammanfattning

Crash 4 innehåller det bästa från 90-talets plattformsspel blandat med dagens tekniska möjligheter. Alla som uppskattar plattformsspel måste avnjuta denna återkomst!

Overall
4

Fördelar

  • Den urmysiga grafikstilen
  • Kreativiteten
  • Bra tempo
  • Rullar på grymt bra rent tekniskt (särskilt på PS5!)
  • Humorn!

Nackdelar

  • Crash är lite sladdrig i kontrollen
  • Galet svårt, alltså på riktigt

Lämna en kommentar