Topp 5: Ace Attorney-case

Ace Attorney-serien innehåller många intressanta och spännande mordfall. Vi här på Gamingportalen har gjort ett försök att lista våra fem favoritfall som förekommer i dem tre första spelen i serien, alltså Phoenix Wright: Ace Attorney, Justice for All och Trials and Tribulations. (OBS! Det kan förekomma spoilers nedan!)

5. Reunion, and Turnabout – Justice for All

I det andra caset från Justice for All återförenas Phoenix och hans assistent Maya igen. Hon har befunnit sig i sin hemby, Kurain Village, där hon har mediterat för att bli ett bättre medium. Allt är dock inte bara frid och fröjd. Inom ett par timmar har Maya blivit anklagad för mord på en läkare när hon utförde en seans med honom. Phoenix tvivlar givetvis inte på om Maya är oskyldig, men fallet visar sig bli svårt då mordet skedde i ett låst rum med enbart offret och Maya inuti. Phoenix möter även en ny åklagare i rättssalen, den hämndlystne Franziska von Karma som vill sänka Phoenix på alla tänkbara sätt.

Reunion, And Turnabout är ett mysigt, smart och bitvis rejält obehagligt case som behandlar seanser på ett relativt realistiskt sätt jämfört med hur resten av spelserien behandlar ämnet.

4.  Turnabout Goodbyes – Phoenix Wright: Ace Attorney

I det fjärde caset från första spelet i serien försvarar Phoenix sin ärkerival Miles Edgeworth i rätten. Miles har blivit anklagad för att ha skjutit ihjäl en annan man och dumpat hans lik i en sjö. Som motståndare i rättssalen ser vi Manfred von Karma, en legendarisk åklagare som inte har förlorat ett enda fall under sina 40 år inom yrket. Med hjälp av Phoenix vänner och en särskild metalldetektor från polisen Gumshoe lyckas Phoenix lösa inte bara ett mordfall, utan två.

Turnabout Goodbyes är ett känslosamt och enormt viktigt case som ger oss bakgrundsinformation om vem Miles Edgeworth är, men också introducerar von Karma-släktet.

3. Turnabout Beginnings – Trials and Tribulations

I detta fjärde fall i det tredje spelet får vi spela som Mia Fey. Det är första gången hon agerar försvarsadvokat. Det är den redan dömde brottslingen Terry Fawles som hon försvarar i ett mordfall. Terry ska ha mördat en ung poliskvinna och dumpat hennes kropp i en bagagelucka. Mia inser snabbt att vittnet som påstår att Terry har genomfört mordet inte går att lita på. 

Turnabout Beginnings är ett kort men intensivt case som får dig att fälla tårar.

2. Farewell, My Turnabout – Justice for All

I detta fjärde case i det andra spelet träffar vi på skådespelaren Matt Engarde som blir anklagad för mord på sin skådespelarkollega, Joan Corrida. Som om inte mordfallet vore nog så blir Maya kidnappad av en mystisk man. Mannen kontaktar Phoenix via en walkie-talkie och menar att om inte Matt Engarde blir frigiven i rätten så kommer Maya att dö. Men om Matt Engarde är oskyldig, då behövs väl ingen utpressning. Eller?

Farewell, My Turnabout är ett dramatiskt case som ständigt håller dig på tårna. Allting är smart uttänkt och snyggt genomfört. Ett strålande case!

1. Bridge to the Turnabout – Trials and Tribulations

Det här är en no-brainer. Det finns bara ett enda case som kan platsa på första plats. I detta femte och avslutande fall i tredje spelet träffar Phoenix på en ung kvinna vid namn Iris som blir anklagad för mord på en äldre, mystisk kvinna. Det visar sig att fallet är extremt mer komplicerat än vad Phoenix först tror. Här finns ondskefulla andar, konspirationer och missförstånd. Här lyckas man även knyta ihop ALLA trådar som de två tidigare spelen har kastat ut. Ett perfekt case. 

Bridge to the Turnabout innehåller allt som behövs för att skapa ett magisk Ace Attorney-case. Här finns kärlek, drama, skräck, smart dialog, underbara karaktärer och ett helt perfekt slut på spel nummer tre. Om du inte har spelat Trials and Tribulations bör du göra det omgående. Särskilt Bridge to the Turnabout stannar med dig för resten av livet. Det kan jag garantera.

Robins nördprat: Ace Attorney-serien

Lämna en kommentar