Topp 10 spel man måste spela under 2021

Gott nytt år! Ut med 2020 och in med 2021! Något som alltid är riktigt spännande med nya år är att se vilka spel som ligger vid horisonten. I den här listan har jag listat tio spel som vi här på Spelkväll (jag och Jakob) anser är värda att hålla extramycket koll på.

10. No More Heroes III, Nintendo Switch – Okänt releasedatum 2021

Kultklassikern No More Heroes och dess uppföljare till Nintendo Wii är både bland det bästa och sjukaste jag spelat på den konsolen. Spelen kretsar kring antihjälten Travis Touchdown där vi får följa med på hans resa att bli rankad den främsta lönnmördaren i världen. Jag har länge längtat efter en del tre i denna serie och nu är den på gång. I denna del verkar det som om Travis vill bli den främsta lönnmördaren i UNIVERSUM.

Behållningen med dessa spel är, dels de sköna hack’n’slash-striderna där man har ihjäl fiende efter fiende med en beam katana, men framförallt bossarna. Det är olidligt spännande att se vem som är näst på listan att ha ihjäl, och ofta är bossarna grymt väldesignade och roliga att ta sig an.

Om du har missat No More Heroes och No More Heroes 2: Desperate Struggle så finns de tillgängliga på Nintendo Switch eshop just nu.

9. Halo Infinite, Xbox One, Series X/S – Hösten 2021

Egentligen skulle Halo Infinite ha lanserats med Xbox Series X/S under november 2020, men till följd av massiv kritik efter att spelet premiärvisades under juli 2020 så beslöt man sig att skjuta upp det. Premiärklippet imponerade tyvärr inte med daterad grafik, fula fiendemodeller, oengagerade strider och känslan av gammal skåpmat.

Personligen älskar jag Halo-serien och hoppas innerligt att man polerar Halo Infinite så att det släpps sent 2021 och blåser oss fullständigt bort från stolarna. Det här spelet skulle ha legat högre upp på listan för min egen del egentligen, men då det har kantats av så många problem väljer jag att vara lite försiktig med förväntningarna.

Men om du aldrig har testat på Halo så kan du spela nästan samtliga delar i serien via samlingen Halo: The Master Chief Collection som finns tillgänglig till Xbox One och Series X/S.

8. Ratchet & Clank: Rift Apart, Playstation 5 – Okänt datum 2021

Ratchet & Clank är gamla i gemet. De debuterade till Playstation 2 i sitt första äventyrsspel och har sedan dess blivit lite av en maskot för Playstation-varumärket. Spelet brukar kretsa kring plattformshoppande och underhållande strider i samklang med vacker grafik och en stor dos humor. Personligen har jag inte spelat så många delar i serien, men när jag väl har testat på så har jag alltid älskat det.

Rift Apart ser ut att bli det nästa stora steget i serien. Enligt videon ovan kan man se massiva städer och fiender som svischar förbi. Tack vare hårdvaran i Playstation 5 kommer kan kunna skapa världar och actionsekvenser som inte var möjliga innan, vilket kommer bli spännande att se.

Om du vill testa på ett Ratchet & Clank innan Rift Apart dyker upp så kan jag verkligen rekommendera spelet som kort och gott heter Ratchet & Clank till Playstation 4.

7. Hogwarts Legacy, PC, Xbox Series X/S, Xbox One, Playstation 4, Playstation 5 – Okänt datum 2021

Av alla spel på den här listan tror jag att Hogwarts Legacy har stört potential utifrån själva konceptet. Det här är ett spel som tar plats i Harry Potter-världen och verkar vara ett massivt rollspel där du kan ta dig an rollen som en häxa eller trollkarl. Även en som jag som inte är särskilt frälst i Harry Potter-böckerna och filmerna börjar sukta efter detta.

Det är dock många frågetecken kvar kring hur spelet kommer fungera. Kommer det endast vara online? Kommer det vara multiplayer? Är det storydrivet? Det finns lite för många frågetecken för min del för att sätta det högre på listan, men jäklar vad jag längtar efter att få reda på mer.

Det har varit dåligt med Harry Potter-spel på sistone så jag kan inte riktigt rekommendera något som är enkelt att få tag på till modern hårdvara. Det skulle väl vara mobilspelet Wizards Unite i sådana fall.

6. Kena: Bridge of Spirits, Playstation 5 – Okänt datum 2021

När Playstation 5 premiärvisades fick vi se en hel del trailers och utannonseringar av coola spel. Det som verkligen fastnade i minnet på mig var Kena: Bridge of Spirits. Spelet ser ut att bli ett pusseläventyr där du spelar som en ung kvinna som får hjälp av små, svarta figurer. Grafiken är sockersöt och för tankarna till Pixar-filmer.

Det ska bli spännande att se hur spelmekaniken kommer fungera och om detta kan vara början på en ny exklusiv serie för Playstation. Oavsett så ser jag fram emot att höra mer om denna titel under 2021.

5. Final Fantasy XVI, Playstation 5 – Okänt 2021

Final Fantasy-serien har på senaste åren gått upp och ner om du frågar mig. Sedan del tolv i serien har jag tappat lite av intresset för serien om jag ska vara ärlig. Del tretton var bedrövlig och femton var klart godkänt, men inte mycket mer. Remaken på Final Fantasy VII som kom förra året var magisk och jag hoppas någonstans att man kan få in den typen av magi i Final Fantasy XVI.

Det finns mycket som talar för att just denna sextonde del blir bra. Man har gått tillbaka till en medeltidsvärld full av magi och drakar, istället för det moderna vi sett i de senare delarna. Stridssystemet ser roligt ut och musiken verkar leva upp till seriens ofattbart höga standard.

Om du aldrig har spelat ett Final Fantasy-spel så rekommenderar jag Final Fantasy VII Remake till Playstation 4.

4. Horizon: Forbidden West, Playstation 5 – 2021

Ett av de bästa spelen till Playstation 4 är utan tvekan Horizon: Zero Dawn. Jag var skeptisk av någon anledning till det spelet, men blev positivt överraskad. Att spela som Aloy i en förhistorisk värld där man kämpar mot metallrobotar var riktigt fräscht och intressant.

I denna uppföljare ska världen bli större, vackrare och farligare än i originalet. Jag räknar dagarna tills jag får återvända till Horizon-världen och börja skjuta pilar på massiva robotar.

Om du är minsta lilla sugen på Horizon: Forbidden West så rekommenderar jag Horizon: Zero Dawn till Playstation 4.

3. The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2, Switch – Okänt 2021

Ett av världens bästa spel alla kategorier enligt Metacritic.com är Zelda: Breath of the Wild till Nintendo Switch. Personligen tyckte jag att det var lite för öppet för min smak och saknade ett tydligt narrativ, men trots det är det ett fantastiskt spel. Att få springa omkring i Hyrule som Link och göra precis vad man ville var spektakulärt och sjukt häftigt.

Därför ska det bli spännande att se vad dess uppföljare kan åstadkomma. Kommer vi få mer av samma upplägg eller blir det mer storydrivet? Vi vet inte särskilt mycket om Breath of the Wild 2, men jag är säker på att Nintendo kommer finslipa detta tills det är den starkast lysande pärla i hela Switch-biblioteket.

Om du är sugen på att testa på Zelda så ska du givetvis spela Breath of the Wild och/eller Link’s Awakening till Nintendo Switch.

2. Senua’s Saga: Hellblade 2, Xbox One, Xbox Series X/S, PC – Okänt 2021

Jag fullkomligt älskar det fenomenala psykologiska äventyrsspelet Hellblade: Senua’s Sacrifice som släpptes till Xbox One för några år sedan. Vi fick spela som den psykiskt instabile Senua och hennes resa att försöka rädda sin älskade. Spelet skapades tillsammans med psykologer för att försöka gestalta en psykos på ett trovärdigt och engagerande sätt. De lyckades fullt ut kan man ju lugnt säga.

Vi vet inte så mycket om uppföljaren, men enligt trailern ovan verkar det bli mer av det psykologiska som vi kommer få undersöka. Tydligen ska handlingen utspelas på Island, vilket är en spännande plats att undersöka.

Du kan spela Hellblade: Senua’s Sacrifice till Xbox One, PC och Nintendo Switch.

1. Resident Evil: Village, Playstation 5, Xbox Series X/S, PC – Okänt 2021

Capcom är jävligt duktiga på att utveckla spel. Deras Resident Evil-serie har funnits i över 20 års tid men inte stagnerat för fem öre, tvärtom, den har utvecklats hela tiden. Det första Resident Evil-spelet till Playstation definierade själva survival horror-genren, Resident Evil 4 uppfann i princip tredjepersonsskjutaren och Resident Evil 7: Biohazard tog serien till förstapersonsskräck-genren.

Därför är det sjukt spännande att se vilken väg Resident Evil: Village tar. Kommer det gå åt skräckhållet, actionhållet eller försöka skapa en egen typ av genre? När man ser trailern ovan blir man bara sugen att få sätta tänderna i denna nagelbitare. Det är den enorma potentialen som finns hos Resident Evil-serien som gör att vi tror extramycket på just detta spel. Därför ligger detta på plats nummer ett på denna lista.

Jag rekommenderar starkt Resident Evil 2 Remake och Resident Evil 3 Remake om du är sugen på att spela några spel i serien. Dessa finns nu att spela på PC, Xbox och Playstation 4.

Lämna en kommentar