Spelkväll har testat på Microsoft Xbox Wireless Headset

Vi på Spelkväll fick äran att genomföra ett samarbete med datorbutiken Inet.se och därigenom fick vi testa på Microsoft Xbox Wireless Headset.

Detta är alltså ett par hörlurar som är officiellt licenserade av Microsoft för Xbox. Givetvis går det att koppla dessa hörlurar till andra enheter som använder bluetooth, men tanken är att använda dessa till antingen Xbox Series X eller Series S. Vi börjar testet med att ta en titt på headsetet.

Det första jag känner när jag ser headsetet är att jag upplever det som riktigt snyggt. Här finns den klassiska Xbox-estetiken i form av det svarta med delar av limegrönt. Mikrofonen sticker inte ut och gör inte heller att headsetet ser klumpigt ut, vilket jag upplevt på andra headset. I helhet tycker jag ärligt talat att Xbox Wireless Headset ser ut som ett par premiumlurar. Men det viktiga är ju inte hur de ser ut, utan hur de känns när man har dem på sig och hur de låter.

Hörselkåporna är riktigt sköna att ha på sig, och omsluter öronen på ett mjukt och lent sätt. Även bandet över huvudet känns sammetslent när det ligger där ovanpå skalpen. Du laddar headsetet med hjälp av en USB-C (denna sladd ingår). Som bilden ovanför visar, så sitter själva uttaget för laddningen under den högra kåpan medan du har mikrofonen samt en sync-knapp under den vänstra kåpan.

Du höjer och sänker ljudet genom att vrida på den högra kåpans yttersida (den limegröna delen på bilden ovan). Ljudet är oväntat bra och skapar en god känsla för vad som händer i spelet du spelar. Även om det saknas en del i ljudbilden som dyrare headset levererar så anser jag att Xbox Wireless Headset ändå lyckas förmedla riktigt bra ljud.

Genom att vrida på den vänstra kåpans yttersida kan du höja och sänka balansen mellan de du chattar med och ljudet från själva spelet. Här finns även den gröna sync-knappen som gör att headsetet kan paras ihop med en bluetooth-enhet. Det funkade klockrent att synka ihop headsetet med mitt Xbox Series X. Det gick på ett par sekunder och har aldrig strulat för mig. Jag har ännu inte provat att synka ihop headsetet med andra enheter, men jag antar att det funkar lika smidigt.

Själva mikrofonen sitter bra till och går väldigt enkelt att böja och vrida åt olika håll. Ljudkvaliteten är inte den högsta, men fyller sitt syfte. Man kan väl säga att det är vad man kan förvänta sig av en mikrofon på ett gamingheadset.

Slutligen kan jag bara konstatera att Xbox Wireless Headset är ett grymt bra headset för pengarna. För cirka 1000 kronor får du ett riktigt snyggt headset med bra ljud, skön komfort och lång batteritid på cirka 12-15 timmar. Det jag saknar är en lite bredare ljudbild och kanske en bättre mikrofon för oss som gillar att podda osv. Om du har en Xbox och vill ha ett bra gamingheadset för en rimlig peng så rekommenderar jag dig att skaffa Xbox Wireless Headset!

Ett stort tack till Inet.se som sponsrade oss med detta headset!

Lämna en kommentar