Spelkväll har testat på Wireless HORIPAD for Nintendo Switch

Vi på Spelkväll fick äran att testa på en Wireless HORIPAD-handkontroll som finns tillgänglig till Nintendo Switch.

Detta är en officiellt licenserad handkontroll av självaste Nintendo, så den lovar ganska mycket på förhand. Den kommer i olika färger och mönster, och i vårt fall fick vi en med Pokémon-tema.

Vid första anblick tycker jag att detta är en snygg handkontroll som påminner starkt om Nintendos egna Pro Controller. Men det är ju mer än det estetiska som ska vara bra också när det kommer till handkontroller, och där är Wireless HORIPAD lite tudelad.

När man plockar upp handkontrollen känns den oväntat plastig och betydligt lättare än Pro Controllern. Knapparna X, Y, B och A har en skön tryckkänsla som inte upplevs lika plastig som resten av handkontrollen. Styrkorset är kanske inte det bästa jag spelat på men gör sitt jobb fullt godkänt. Analogerna är robusta, men väldigt styva och ger dina tummar en del motstånd som kan bli jobbigt efter en stund om du ständigt rör omkring på analogerna för att hitta rätt läge. Mittenknapparna som +, -, hem-knappen och print screen-knappen är kanske en aning plastiga de också, men har skön tryckkänsla.

De yttre axelknapparna sticker ut en bra bit till skillnad från Pro Controllern och är ordentligt plastiga i känslan. Dock upplever jag ett tillfredställande klick när man trycker ner knapparna. Men av någon anledning går de inte ner hela vägen, utan stannar halvvägs. De inre axelknapparna är inte lika plastiga i känslan och känns som de på Pro Controllern.

Batteritiden är ganska generös, med cirka tio timmars spelande innan det är dags att ladda upp batteriet igen med USB-C-kabeln som medföljer. Dock är den väldigt kort, så jag körde med en annan USB-kabel för enkelhetens skull.

Dessvärre har Wireless HORIPAD inte stöd för varken Amiibo-avläsning eller vibrationer, vilket gör handkontrollen väldigt statisk om du spelar actionfyllda spel där du ständigt vill ha taktil feedback.

Allt som allt så Wireless HORIPAD en helt okej handkontroll som kan vara ett alternativ för den som vill spara någon hundring istället för att köpa en Pro Controller. Priset ligger runt 500-600 kronor medan en Pro Controller går lös på cirka 700-900 kronor. Var bara beredd på att denna handkontroll saknar en del funktioner och känns betydligt billigare än det dyrare alternativet. Jag tror att detta är ett bra alternativ för mindre barn som vill ha särskilda motiv på handkontrollen och som inte bryr sig alltför mycket om ergonomiska komforten.

Ett stort tack till Nordic Games Supply som sponsrade oss med denna handkontroll.

Du kan även se recensionen av Xbox-handkontrollen Enhanced Wired Controller här!

Lämna en kommentar