Robins Retrofredag – Silent Hill 2

Äntligen fredag! Vad passar då bättre än att spela ett härligt retrospel just denna kväll för att fira in den ljuvliga helgen? Nu är det Halloween och då är det enbart skräck som gäller när det vankas spel.

Dagens retrofredagstips blir därför:

Silent Hill 2

Vad är det?

Världens bästa skräckspel. Som James Sunderland har du fått ett brev från din avlidna fru som berättar att hon väntar på dig i staden Silent Hill. James beger sig dit och möts av allt annat än just hans fru. Märkliga saker händer och James börjar ifrågasätta vad som är verkligt och vad som inte är det.

Varför ska jag spela detta?

Silent Hill 2 blandar pussel och skräck i den bästa kombination som jag någonsin sett i ett spel. Musiken är stämningsfull och riktigt äcklig, fienderna är groteska och handlingen är ofantligt spännande. Hela speldesignen är lysande och jag anser att det är synd att detta inte har fått en ordentlig remake.

Vad kostar spelet?

Runt 99-199 kronor

Var kan jag få tag i spelet?

Silent Hill 2 finns till Playstation 2 och Xbox, samt i en samlingsutgåva tillsammans med Silent Hill 3 till Playstation 3. Dessvärre finns det ingen utgåva till nuvarande konsoler.

Om jag gillar det här, finns det fler spel som påminner om detta?

Givetvis finns det det! Skräckpärlan Resident Evil Remake till Nintendo Gamecube eller moderna konsoler går inte av för hackor!

Lämna en kommentar