Insändare! Henke berättar om sina första dagar av Valheim

”Henke” är en barndomsvän till mig (Jakob) och min storebror Joel. Jag vet att han och min bror är två stora Valheim-älskare och eftersom varken jag eller Robin har testat på detta så efterfrågade jag en recension från grabbarna. I och med att det fortfarande är early-access så kör vi en insändare om de första intrycken av Valheim.

Henke om sina tankar kring Valheim:

Vid det här laget har nog de flesta hört om det Skövdeitiska spelundret Valheim och dess succé som early-release på Steam. Jag såg spelet för några veckor sedan, idén kändes helt rätt för en gammal räv som undertecknad men bilder, screenshots och filmer avskräckte faktiskt. Det blev inget köp då.

Samma vecka hörde jag en intervju med utvecklarna på P1 och tänkte att ”shit, vilken jävla nörd den snubben är.”
Forskade lite och insåg då att det var en väldigt liten studio. Samma kväll skriver en vän och frågade om jag ville lira spelet med honom. Ja, blev svaret. Sagt, gjort! Första intrycket var att spelet var mycket snyggare än bilderna. Lätt att styra och ta sig fram. När jag väl kommit så lång att jag ska bygga ett hus infinner sig ett tydligt minecraft-vibe.
Jag trodde det skulle vara svårt att bygga ”snyggt” med så stilig grafik jämfört med, som tidigare nämnt, Minecraft. Nej, alltså, två veckor av spelande, alldeles för sent varje kväll, jag har fullständigt släppt all form av progress och bygger på min bas. Det är allt från bostadshus, verkstad, hamn, lada, vakttorn, you name it.

Trots early-access och en väldigt liten del av spelet som är släppt så är det redan idag ett givet köp.
Nu är det dags för oss att ta oss an lite bossar och grejer, men betyget från min sida kommer oavsett vad som nu händer inte att rubbas. Letar du efter något att drunkna i, där det inte behöver vara världsliga ting och prestationer, SKAFFA VALHEIM!

Lämna en kommentar