Här är Battlefield 2042!

Efter många läckor så är det äntligen bekräftat! DICE har jobbat på Battlefield 2042 och det fick vi officiellt se idag.
Vad är då Battlefield 2042?
Jo, fokus ligger endast på multiplayer och lämnar kampanjdelen helt. Det är även anpassat mer till next gen-konsolerna där du kommer ha ett spelläge på upp till 128 spelare. På last gen däremot får du nöja dig med 64 spelare.

Spelet utspelas sig då under år 2042 där Ryssland och USA tagit makt över hela världen, och det är upp till resterande länder att välja sida mellan storländerna.

En sak som är väldigt nytt, även för mig, är att mitt i stridens hetta så huserar det naturkatastrofer som kan slå ner på kartan och liknande om jag förstått det rätt. Så det är bäst att hålla utkik efter tornados och stora sandmoln.

Battlefield 2042 kommer även att släppas med Battle Pass där du kommer kunna välja mellan gratisinnehåll eller om du vill betala och få mer innehåll.
Vi fick även information om att det vid release kommer finnas sju spelbara kartor och en hel del olika spellägen.
De gick även igenom de olika karaktärerna, där du kommer ha en hel del nya specialists där de skiljer sig från varandra. Det ryktas att det finns ett tiotal specialists i spelet.

Jag känner verkligen att Battlefield är påväg mot rätt håll igen, och kan man nästan tro att det hämtat lite inspiration från konkurrenten Warzone i och med Battle Pass, större spellägen och liknande.


Battlefield 2042 släpps 22 oktober till PC, Playstation 4, Playstation 5, Xbox One, Xbox Series X/S.

Lämna en kommentar